URSULA RUCKER ŽELI DA SRETNE SVOJU PUBLIKU NA BEOGRADSKOM JAZZ FESTIVALU!

URSULA RUCKER ŽELI DA SRETNE SVOJU PUBLIKU NA BEOGRADSKOM JAZZ FESTIVALU!

Jedna od najvećih zvezda 28. Beogradskog Jazz Festivala ove godine svakako je Ursula Rucker, američka pevačica i bit pesnikinja. Slavna umetnica je preko svoje koncertne agencije poručila svim fanovima da je izuzetno zainteresovana da upravo na ovoj turneji, koja predstavlja rekapitulaciju njenih najvećih hitova, upozna svoju publiku lično. Svaki stoti kupac karte za njen koncert 27.10 biće u prilici da je upozna, porazgovara sa Ursulom o njenoj umetnosti i dobije poklon!

 Ovakvi bliski, a sadržajni susreti sa zvezdama nisu uobičajeni, ali ne radi se ni o svakidašnjoj pojavi – Ursula Rucker važi za jednu od najzanimiljivijih pojava u muzičkom svetu uopšte. Rodom iz Filadelfije, mešanog afroameričko-italijanskog porekla, studirala je novinarstvo, a na scenu se prvi put popela 1994. kao pesnikinja koja čita svoju poeziju, uz muzičku pratnju ili bez nje. Opisana je kao čudesno iskustvo, mešavina “ranjivosti i gneva, snage i besa”. Njen talenat i jedinstven glas skoro istog časa primetili su čuveni DJ timovi i producenti klupske muzike, a posebno King Britt, te ikone drum and bassa 4 Hero, ali i najbolji “živi” hip hop sastav The Roots i jazz legenda Jamaladeen Tacuma. Redovna gostovanja na njihovim albumima učinile su i nju umetničkom zvezdom, pa je od tad do danas objavila pet zapaženih solo albuma, od kojih najnoviji  -“She Said” – prošle godine.

Za Ursulu Rucker se slobodno može reći da je jedna od najzanimljivijih žena na globalnoj muzičkoj sceni trenutno, i umetnica čiji integritet i hrabrost nikog ne ostavljaju ravnodušnim. U Beogradu nastupa u subotu 27.10. u ponoćnom programu Beogradskog Jazz Festivala, u Sali Amerikana Doma omladine.