Vesti

 • Ambrose Akinmusire 2

  RASPRODAT I KONCERT AMBROSE AKINMUSIRE KVINTETA NA 28. BJF!

  Treće veče 28. Beogradskog Jazz Festivala počelo je odličnim koncertom Ambrose Akinmusirea – najboljeg mladog trubača savremene svetske scene, koji je sa svojim kvintetom premijerno nastupio u našim krajevima. Beogradska publika sa uzuđenjem je dočekala ovu najnoviju veliku zvezdu džeza, a ulaznice za koncert još tokom pre podneva su bile rasprodate!

  Više
 • Joe Daglas

  RASPRODAT KONCERT JOE LOVANA & DAVE DOUGLASA na 28. BJF!

  Obaveštavamo publiku da je večerašnji koncert dvojice vodećih jazz muzičara današnjice – tenor saksofoniste Joe Lovana i trubača Dave Douglasa, u okviru 28. Beogradskog Jazz Festivala, rasprodat!

  Vodeći jazz trubač i vodeći tenor saksofonista srednje generacije, Dave Douglas i Joe Lovano, ovenčani desetinama nagrada svetske jazz zajednice, udružili su snage u specijalnom projektu Sound Prints, koji je proglašen za jazz događaj sezone!

  Više
 • Otvaranje

  Svečano otvoren 28. Beogradski Jazz Festival!

  U punoj Velikoj dvorani Sava Centra sinoć je svečano otvoren 28. Beogradski Jazz Festival. Pored brojnih zvanica iz javnog i kulturnog života otvaranju su prisustvovali i Ambasadori SAD, Michael Kirby, i Italije, Armando Varricchio, sa suprugama. Prisutnoj publici obratio se Mihajlo Miša Blam, istaknuti srpski i međunarodno priznati jazz muzičar, koji je naglasio da mu, uz sva lepa i značajna priznanja koja je tokom svoje karijere dobio, poziv da svečano otvori BJF posebno znači i doživljava ga kao svojevrsno priznanje.

  Više
 • Misa Blam

  Večeras svečano otvaranje 28. Beogradskog Jazz Festivala!

  U Velikoj dvorani Sava Centra večeras će svečano biti otvoren 28. Beogradski Jazz Festival!

  Festival će zvanično otvoriti naš istaknuti jazz muzičar, Mihajlo Miša Blam, umetnik čiji je rad već decenijama utkan u vrhunce jazz stvaralaštva beogradske i srpske jazz scene, ali i ugledno ime u međunarodnim muzičkim krugovima. Ovaj renomirani jazz kontrabasista, kompozitor, publicista i pedagog dao je značajan umetnički doprinos razvoju i renomeu BJF kroz mnoge nastupe. Tokom sedamdesetih i osamdesetih godina XX veka, na Beogradskom Jazz Festivalu svirao je sa Jazz orkestrom Radio-Televizije Beograd, Sekstetom Marković-Gut, i kao član raznih internacionalnih postava.

  Više
Page 1 of 3123»